Tuesday, December 30, 2008

Nama Aku N

Tajuk Novel : Nama Aku N
Karya : Aina Emir
Penerbit : Karnadya
Terbitan : 2008

Singgah di toko buku semalam saya tertarik dengan novel ini. Nama Aku N. N huruf permulaan nama saya. Ditambah lagi novel ini dutulis oleh penulis novel cinta terkenal Aina Emir.

Nama betulnya Amanina, namun dia lebih senang dipanggil N sahaja. Huruf N selepas M sebelum O dalam alfabet.

N terpaksa mengharungi keperitan hidup di dunia urban lagi kosmopolitan. Kemisikin yang menghimpitnya telah membuat dia terasa rendah diri. Namun begitu, N mencari keseronokan dalam dunia imaginasinya. Dalam dunia itulah, dia menjadi Cinderella. Kedamaian jiwa dirasai ketika terus melepak di stesen-stesen tren, tak kira komuter atau LRT.

N tak pernah menarik perhatian sesiapa pun jua, kecuali Eric, remaja kacukan berketurunan Cina campur India. Erick yang tampan itu, berwajah mirik jejaka Melayu.

Dalam mencari sesuatu yang indah, perasaan remajanya mula goyah apabila berkenalan pula dengan Zafran yang digelarnya Abang Z. Dia terasa bagaikan terbang di awang-awangan. Sangkanya juga dia sudah pun berjumpa dengan Prince Charming. Tetapi.. sesuatu telah berlaku.

N cekalkakn semangat dan terus berjuang untuk mencapai cita-citanya. Eric pula, yang kini sudah menjadi rakan baiknya, tak mahu terima N sekadar 'teman tapi mesra'.

Ikutilah kisah gadis kota ini... novel ala chick lit yang sangat sesuai bagi pembacaan mereka yang suka gaya santai dan berjiwa remaja!

Related Posts :No comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin